Eerste project voor het Openingsfestival op 14 september dient zich aan

Ondanks dat we volop genieten op de tijdelijke locatie aan de Raadhuisweg verheugen we ons er natuurlijk nu al op om ons gerenoveerde pand te betrekken. De verbouwing schiet al aardig op. Het slopen is klaar en het opbouwen is gestart.

Een nieuwe naam, een nieuwe huisstijl, samenwerkingen met vele amateurverenigingen en als klap op de vuurpijl: De opening van ons vernieuwde pand! Dat gaan we vieren met een feestelijk festival.

Een goed begin is het halve werk. Daarom zijn we alvast begonnen met de eerste voorbereidingen van het openingsfestival dat op 14 september (14.30 – 17.00 uur) wordt georganiseerd: SAVE-THE-DATE! We bouwen Het Veld (het park rondom onze school) om tot festivalterrein met podia en tenten voor een middag vol optredens en feestelijkheden.

Irene van den Heuvel (cello docent) en Pien Straesser (zang docent) starten in juni een muzikaal project op om samen met leerlingen en andere belangstellenden een feestelijk onderdeel voor dit festival in te vullen. Het project betreft de uitvoering van Bachiana Brasileras no. 5 van Heitor Villa-Lobos, de bekende Braziliaanse componist. Het stuk is een combinatie van klassieke muziek en opwekkende volksmuziek.

REPETIESCHEMA
Het gaat om zes repetities en een try-out voor de zomer, een cello opfris-repetitie en een generale repetitie na de zomer en de uitvoering met inspelen. De tijden gaan in september volgen.

 • Cello ensemble repetities
  Maandag 3, 10, 17 en 24 juni van 20.15 uur – 21.30 uur
 • Cello ensemble en zang
  Donderdagavond 27 juni (eventueel 4 juli) van 21.00 – 22.00 uur
 • Try Out
  Zaterdag 6 juli, 12.30 of 13.00 uur
 • Opfrisrepetitie cello-ensemble
  Maandag 9 september, 20.15 – 21.30
 • Generale repetitie met zang
  Donderdag 12 september, 20.00 uur
 • Concert
  Zaterdag 14 september bij het Veld Festival tussen 13.30 en 17.00 uur.

Ben je ook geïnteresseerd en wil je meedoen, overleg met je docent en geef je op! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Niveau: gevorderden

AANMELDEN

Wie is Heitor Villa-Lobos
Villa-Lobos is geboren in Rio de Janeiro op 5 maart 1887 (aldaar gestorven op 17 november 1959) en een Braziliaans componist en cellist. Hij schreef vele werken voor orkest, ensemble en solo-instrumenten. Typisch voor zijn werk is het gebruik van Braziliaanse volksmuziek, maar er zijn ook stijlelementen in terug te vinden uit het impressionisme, expressionisme, barok en classicisme. Villa-Lobos is de bekendste Zuid-Amerikaanse componist.