Pien Straesser zangdocent

Pien Straesser

Van Nocturnes van Debussy met het Concertgebouworkest, musicalzang, opera, pop tot Argentijnse Tango: zangeres en zangdocent Pien Straesser is van alle markten thuis.

Pien Straesser studeerde Zang aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Tijdens en na haar studie zong ze o.a. in Suor Angelica met het Koninklijk Concertgebouworkest, Nocturnes van Debussy, Concertgebouworkest (onder leiding van Bernard Haitink) en veel hedendaagse muziek zoals Dies van Wolfgang Rihm, Requiem van Ligeti en theatrale projecten als God’s Opinion van de regisseur Olivier Provily. Pien zingt ook Argentijnse tango met bandoneonist Martin de Ruiter.

Zanglessen in vele genres
Pien geeft aan de Muziek- en Dansschool Heiloo zangles in zowel klassiek, pop en musical. Haar leerlingen kunnen – als ze willen – ook optreden.

In de zanglessen staat voorop dat je je eigen stem leert kennen  zodat jij je eigen unieke geluid krijgt. Je krijgt duidelijke aanwijzingen en leert over adem, houding en stemgebruik. Je kunt bij Pien terecht voor vele soorten zangles: klassiek, musical, jazz, musical of pop: ze kijkt wat bij jou past. Ook kan zij je voorbereiden voor een auditie, bijvoorbeeld voor een vakopleiding. Je kunt ook terecht voor stem- en presentatiecoaching.

Filmmuziek
Hieronder een filmpje waarin Pien met Daan van den Hurke de filmmuziek verzorgen  – in samenwerking met het Nederlands Silent Film Festival​ – voor de prachtige silent film Maudite Soit la Guerre​ uit (1914).