Workshop samenzang olv Paul Waerts

Samenzang: wereldwijd is aangetoond dat het goed is voor de saamhorigheid en de gesteldheid van de mens! Maar juist de koren hebben de angst in de benen als gevolg van de coronapandemie. Ruim anderhalf jaar is er nauwelijks in groepsverband gezongen. “Het is eng om weer in koorverband te gaan zingen en ik ben onzeker over mijn eigen stem” zijn veel gehoorde opmerkingen van koorzangers. Dit project wil een bijdrage leveren aan het herstel van samenzang in Heiloo door de krachten te bundelen van het Oratoriumkoor Heiloo en de Muziek-en Dansschool Heiloo. Een groots koorproject als de Scratch Messiah, wordt voorafgegaan door in kleiner verband in workshops te werken aan samenzang o.l.v. Paul Waerts en door zanglessen ter ondersteuning van de individuele stemvorming o.l.v. Pien Straesser. De Scratch Messiah is een evenement dat wordt georganiseerd door het Oratoriumkoor Heiloo maar iedereen die wil (dus ook als u bij een ander koor zingt!), kan op 18 december 2021 dag meezingen met het Oratoriumkoor begeleid door barokorkest én met solisten.

Workshop Samenzang door Paul Waerts
De workshop (met telkens hetzelfde programma) wordt gegeven op 2, 9 en 16 oktober.Na aanmelding ontvangt men het programma van de workshop, die begint om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Onder leiding van dirigent Paul Waerts,wordt gewerkt met onder andere aandacht voor ademhalingstechniek, zangtechniek, luisteren naar elkaar, klankkleur en koorklank.Natuurlijk gaat er ook samen gezongen worden. Per workshop kunnen 15 tot 25 personen deelnemen.

Dirigent Paul Waerts studeerde orgel U.M. en kerkmuziek aan de conservatoria van Alkmaar en Den Haag. De afgelopen jaren voerde hij alle grote koorwerken van J.S. Bach uit en diverse operettes. Verder dirigeerde hij “Messiah”van Händel, “Carmina Burana” van Orff, “Requiem” van Mozart en talloze werken uit de Barokperiode. Als Visiting Choirmaster werkte Paul Waerts in de kathedralen van Rochester, Worcester en zomer 2014 in Westminster Abbey in Londen.Sinds 2007 is Paul Waerts dirigent van Oratoriumkoor Heiloo.

Docent: Paul Waerts
Lesdag: u kunt kiezen uit zaterdag(ochtend) 2, 9 of 16 oktober
Leslocatie: Cultuurkoepel
Lestijd: 10.00 – 12.00 uur
Kosten: € 10,-

Datum

okt 16 2021
Verlopen!

Tijd

10:00 - 12:00
QR code
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *