Home Events Scratch Messiah met barokorkest en solisten

Scratch Messiah met barokorkest en solisten

Scratch Messiah in de Cultuurkoepel

Samenzang: wereldwijd is aangetoond dat het goed is voor de saamhorigheid en de gesteldheid van de mens! Maar juist de koren hebben de angst in de benen als gevolg van de coronapandemie. Ruim anderhalf jaar is er nauwelijks in groepsverband gezongen. De koren hebben vele leden verloren. Dit geldt ook voor Heiloo. En dat doet wat met de mens en de samenleving. “Het is eng om weer in koorverband te gaan zingen en ik ben onzeker over mijn eigen stem” zijn veel gehoorde opmerkingen van koorzangers. Dit project wil een bijdrage leveren aan het herstel van samenzang in Heiloo door de krachten te bundelen van het Oratoriumkoor Heiloo en de Muziek- en Dansschool Heiloo. Een groots koorproject als de Scratch Messiah (waaraan in 2017 maar liefst 202 deelnemers uit Heiloo en omgeving meededen), wordt voorafgegaan door in kleiner verband in workshops te werken aan samenzang en door zanglessen ter ondersteuning van de individuele stemvorming: kijk hier voor de voorbereidende workshops en zanglessen.

De Scratch Messiah is een evenement dat wordt georganiseerd door het Oratoriumkoor Heiloo. Iedereen die wil, kan een dag of meerdere repetities meezingen met het Oratoriumkoor. De uitvoering van de Messiah op 18 december 2021 wordt begeleid door barokorkest én solisten. De dag mondt zodoende uit in een prachtig en feestelijk concert.

Het programma van de Scratch Messiah ziet er als volgt uit:

– 6 wekelijkse repetities vanaf dinsdag 9 november tot en met 14 december (facultatief)
– een repetitiedag op 18 december gevolgd door uitvoering van The Messiah voor publiek met professionele solisten en orkest.

Anders dan in 2020 is The Messiah 2021 als Scratch geprogrammeerd, zoals dat als muzikale en sfeervolle opmaat naar de kerstperiode al een aantal jaren traditie was bij het Oratoriumkoor. Dat betekent dat zangers die bekend zijn met het werk, ervoor kunnen kiezen om enkel de Scratch-dag mee te repeteren en ’s avonds als afsluiting aan het concert kunnen deelnemen met professionele solisten en groot orkest.

Enkel deelname aan de Scratch-dag incl. uitvoering kost € 40, –
Voor degenen die niet bekend zijn met het koorwerk, kan ter voorbereiding op de uitvoering worden deelgenomen aan een serie van zes wekelijkse repetities op de dinsdagavond vanaf 20.00 uur samen met het voltallige Oratoriumkoor. Kosten voor deelname aan de Messiah, inclusief 6 koorrepetities en repetitiedag bedraagt € 80, –

Dirigent: Paul Waerts
Locatie:
Cultuurkoepel
Inschrijven:
Voor deelname kunt u zich hier inschrijven: Oratoriumkoor Heiloo onder de knop STORE.

Datum

dec 18 2021
Verlopen!
QR code