Home Events Culturele Salon is geannuleerd

Culturele Salon is geannuleerd

HET CULTUUR LANDSCHAP AAN DE WESTRAND VAN HEILOO

Helaas gaat de lezing van Jaap de Graaf zondag 14 november niet door. Vanwege de oplopende besmettingen in Heiloo en het grote risico van verspreiding van het coronavirus, stellen we de lezing uit tot een nog nader te bepalen datum.  Zodra de nieuwe datum bekend is, laten we u dat weten. 

Uw kaartje blijft gewoon geldig. Wilt u liever uw geld terug, laat ons dat dan weten per e-mail: deculturelesalon@gmail.com

Op uitnodiging van De Culturele Salon verzorgt de Historische Vereniging Heiloo op zondag 14 november 15:00 uur een programma op het gebied van Cultuur Historie. Dhr. Jaap de Graaf zal de presentatie verzorgen. 

Het betreft een lezing over het Cultuur Landschap aan de Westrand van Heiloo. Hoe dat zich in duizenden jaren heeft ontwikkeld; daarvan zijn er nog sporen zichtbaar. Bij de voorbereiding van het boek: “Het Malevoort en het Baafjesplolderdijkje”, heeft Jaap de Graaf vastgesteld dat er sinds de 15e eeuw (op een oude kaart zichtbaar) het Baafjespolderdijkje al bestond. Dit dijkje is ook nu nog te zien en verdient het om als Cultuur Historisch element bewaard te blijven. Zo zijn er meer elementen te benoemen.

Jaap de Graaf heeft bij de voorbereiding van zijn boek ook gebruik gemaakt van ooggetuigen. Mensen die het verhaal nog kennen van voor de grote stedelijke uitbreiding aan de westkant van Heiloo. Dat maakt het verhaal levendig maar is tevens belangrijke kennis voor het nageslacht. Tijdens deze middag zullen ook drone beelden worden vertoond.

Kortom een boeiende lezing waarbij de aandacht wordt gevestigd op de cultuurhistorie en de betekenis daarvan voor de ontwikkeling van Heiloo. Wie we zijn en hoe onze infrastructuur en onze stedenbouwkundige ontwikkeling door de jaren heen is beïnvloed door stappen die in het verleden zijn gezet.

De titel van deze lezing sluit aan bij de titel van het boek: “Het Malevoort en het Baafjespolderdijkje”.

Kaarten zijn inclusief consumptie na afloop.

Let op ivm coronacheck:
Iedereen van 13 jaar en ouder heeft voor een bezoek aan deze voorstelling een coronatoegangsbewijs nodig. Dit houdt in: een vaccinatie- of herstelbewijs of een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud. Deze kun je aan de deur tonen via de CoronaCheck app van de overheid. Vergeet ook je ID-bewijs niet. Je kunt via www.coronacheck.nl ook een papieren toegangsbewijs genereren. Kijk op www.coronacheck.nl voor meer informatie.

De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo en de Witte Kerk Heiloo.

%%event_field_1%%

Datum

nov 14 2021
Verlopen!

Tijd

15:00 - 16:15

Locatie

De Witte Kerk Heiloo
De Witte Kerk Heiloo
Categorie
QR code
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *