Home Events - Muziek en Dansschool Heiloo Culturele Salon Culturele Salon: Annejet van der Zijl

Culturele Salon: Annejet van der Zijl

Livestreaming vanuit de Witte Kerk
> Kosten: wij vragen een vrijwillige bijdrage (richtlijn: € 5,-)
Tickets: klik hier!

Vanwege de coronamaatregelen is dit optreden via streaming vanaf 15.00 uur vanuit uw huiskamer live te bekijken. 15 minuten vóór en na het interview zullen Lisa van Oorschot en Merel Popken een muzikaal optreden verzorgen. Schakelt u dus iets eerder in, om 14.45 uur! Lisa is oud-leerling is van de Muziek- en Dasschool Heiloo en studeert nu aan het conservatorium.

Annejet van der Zijl is een van de bekendste en meest gelezen literaire non-fictieschrijvers van ons land. Voor haar totale oeuvre ontving Annejet onder andere de Gouden Ganzenveer en de Amsterdamse Prijs voor de Kunst. Tijdens de Culturele Salon wordt ze geïnterviewd door Ivan Borghstijn en vertelt ze over haar werk. Ook komt haar recente verhuizing naar Egmond/Bergen en haar grote liefde voor deze streek aan bod.

Na haar debuut Jagtlust, over de gelijknamige Gooise kunstenaarskolonie publiceerde ze in 2002 Anna, de veelgeprezen biografie van Annie M.G. Schmidt, waarvan meer dan 145.000 exemplaren zijn verkocht. Van de liefdesgeschiedenis Sonny Boy (2004) gingen inmiddels meer dan een 600.000 exemplaren over de toonbank.

Na Bernhard – Een verborgen geschiedenis (2010) en Gerard Heineken – De man, de stad en het bier (2014) volgde De Amerikaanse prinses (2015). Het laatste boek stond meer dan zes weken op de eerste plaats in de nationale bestsellerlijst. Een internationale verfilming is in voorbereiding.

In 2020 schreef Annejet het Boekenweekgeschenk Leon & Juliette. Op dit moment werkt ze aan een uitgebreide versie hiervan, dat in het najaar van 2021 zal verschijnen.

Stel uw vraag aan Annejet van der Zijl
Heeft u een vraag voor Annejet van der Zijl, dan kunt u deze uiterlijk donderdag 8 april mailen naar deculturelesalon@gmail.com. Wie weet wordt deze beantwoord op 11 april!

De Culturele Salon
De Culturele Salon is een initiatief van Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo, Theater De Beun, en de Witte Kerk Heiloo en wordt mede mogelijk gemaakt door het Herstelfonds.

Datum

apr 11 2021
Verlopen!

Tijd

14:45 - 16:30

Kosten

€5,00
Categorie
QR code