TROMPET

Wil je komend jaar een nieuwe uitdaging aan gaan? Probeer het eens op de trompet: een koper-instrument waarop je alles kan spelen, zoals droevige liedjes, maar ook stralende en swingende nummers.

De uitdaging is vooral om dagelijks bezig te zijn met het voortbrengen van een zo mooi mogelijk geluid. Hiervoor moet je je mondspieren in de juiste vorm houden en je buikspieren gebruiken om de adem op de juiste manier te sturen. Het geluid wat je dan uit dit instrument tevoorschijn haalt is mooi, helder, spetterend en schitterend tegelijk.

Het geluid van een trompet is mooi, helder, spetterend en schitterend tegelijk!

Na een maandje les speel je al de eerste melodieën en leer je noten lezen. Na een jaar spelen kun je gaan bedenken welke muzieksoort je het liefste speelt. Er is veel mogelijk op de trompet: klassiek, jazz, pop en volksmuziek. Misschien wel je wel gaan samenspelen. Al deze stijlen komen ook voor in het repertoire van plaatselijke harmonie- en fanfareverenigingen.

Wil je horen wat je op de trompet allemaal kunt doen? Luister eens naar: Maurice André, Melissa Venema, Miles Davis, Erik Vloeimans en Kyteman.

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Lesdag: vrijdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Simon Boerke
Tarieven en lesvormen: zie overzicht