HARP

De harp is een snaarinstrument. Je speelt er op met je beide handen: met je vingertoppen tokkel je de snaren aan. Een harp heeft veel snaren. Voor iedere toonhoogte is er een aparte snaar. Korte dunne snaren klinken hoog, lange dikke snaren klinken laag.
De snaren zijn gespannen op een klankkast, die  nodig is om het geluid van de trillende snaar te versterken. Om te herkennen welke toon het is zijn sommige snaren gekleurd: alle c snaren zijn rood, de f snaren zijn blauw.

Er zijn drie typen harpen: de troubadour, keltische harp en pedaalharp. De meeste leerlingen beginnen op de keltische harp.

Veel mensen vinden de klank van de harp heel mooi en rustgevend.

Veel mensen vinden de klank van de harp heel mooi en rustgevend.  De harp gaat prima samen met andere instrumenten en leent zich dus heel goed voor samenspel. Ook wordt de harp vaak gecombineerd met zang, kijk bijvoorbeeld naar Iris Kroes die in 2012 The Voice of Holland won als zangeres mét harp.

Tijdens de harplessen aan de Muziek- en Dansschool Heiloo gebruik je de harpen die bij ons staan. Thuis staat je eigen harp.

Inschrijven is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er ook gedurende het schooljaar worden gestart.

Harp muzieklessen Muziek- en Dansschool Heiloo
Leeftijd: vanaf 5 jaar
Lesdag: dinsdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Klaartje Broers
Tarieven en lesvormen: zie overzicht
Kosten huur harp: €26,- tot €50,- per maand
Kosten koop harp: Rond €2250,- (nieuwprijs)