BASGITAAR

Op de muziekschool kiezen kinderen vaak pas na een paar jaar les op de klassieke gitaar voor de basgitaar. Je hebt dan zoveel basisvaardigheden dat een overstap makkelijk gemaakt kan worden. Vaak kun je dan ook al snel in een band gaan spelen. In een band vormt de bassist samen met de drummer de ritmesectie. Hun partijen zijn op elkaar afgestemd en samen zorgen ze voor de groove, het begeleidende ritme.

 

In de lessen leer je: hoe je je bas moet bespelen (houding/techniek), lezen van notenschrift en/of tablatuur, het spelen (en de theorie) van akkoordenschema’s en het geven van een solo. We kunnen je verschillende stijlen en technieken als bijvoorbeeld ‘slapping’ leren. Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je de liedjes gaat spelen die je leuk vindt.

In een band zorgen de basgitaar en de drums voor de groove, het begeleidende ritme.

In het leslokaal hebben we de beschikking over een computer met internetaansluiting. We kunnen dus volop muziek beluisteren en tabs (bladmuziek) zoeken. Ook kunnen we eventueel zelf een liedje uitzoeken en opschrijven. Kortom, we gaan aan de slag!

 

Inschrijven voor deze lessen is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er ook gedurende het schooljaar worden gestart.

Basgitaarles Muziek- en Dansschool Heiloo
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Lesdag: maandag, woensdag, vrijdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: gehele schooljaar
Docenten: Edwin Ligteringen
Tarieven en lesvormen: zie overzicht