Home Events - Muziek en Dansschool Heiloo Optredens Project ‘samenspel na corona’

Project ‘samenspel na corona’

Een geweldig initiatief/idee van Otto de Jong dat Muziek-en Dansschool Heiloo samen met Artiance (Centrum voor de Kunsten in Alkmaar), Huis van de Kunsten Triade (Den Helder) en kunstenschool Artex (Texel) voor de kleine ensembles concreet heeft gemaakt met dit samenspelproject voor jongeren. Voor deze eerste editie gaan 4 ensembles van deze bovengenoemde scholen en culturele instellingen samen muziek maken. Hoe leuk is dat! Artiance en Heiloo zijn aan elkaar gekoppeld en Triade aan Artex. 

Het stuk dat gezamenlijk gespeeld gaat worden is de Capriol suite van Peter Warlock. Vanuit de Muziek-en Dansschool Heiloo doet een rockband mee en Artiance heeft een strijkersensemble. Op 2 maart komt het strijkensemble naar de Muziek-en Dansschool Heiloo voor een eerste repetitie. Eventuele volgende data voor repetitie staan nog niet vast, dat gaat verder dan in overleg met elkaar.

Op 2 april gaan we met z’n allen naar Texel, naar kunstenschool Artex, waar het optreden plaats vindt, en daar gaan we ook repeteren en spelen met z’n allen. De bus vertrekt van Heiloo, gaat dan via Artiance richting Den Helder en dan naar Texel. Naast het gezamenlijke stuk treedt elk ensemble/band ook op met twee ‘eigen’ stukken. Na het optreden gaan we naar het strand, lekker wat eten en dan terug naar huis. Samen muziek maken is toch het leukste wat er is!

Datum

apr 02 2022
Verlopen!

Tijd

09:00 - 20:00
Categorie
QR code