Voor Jack Kat is vanaf zijn kindertijd muziek en dans iets vanzelfsprekends en daarom is het voor hem ook een logische stap geweest daar uiteindelijk zijn beroep van te maken, muziek en tijdelijk ook de dans. Zowel met het uitvoeren (saxofoon, keyboards, componeren, arrangeren en dirigeren) als lesgeven kan hij zijn ei helemaal kwijt, het is zijn passie.

Hij is ook directeur geweest van muziekschool “Muziek & Dansschool Opmeer” en vervolgens docent muziek bij het Trinitas college. Op dit moment werkt hij aan verschillende projecten waaronder ook een aantal aan de Muziek-en Dansschool Heiloo, zoals het bandproject voor de scholen in Heiloo en het begeleiden van de Close Harmony zanggroep.

Muziek in de breedste zin van het woord heeft zijn interesse. Het begeleiden van zangers en zangeressen of andere instrumentalisten op piano of keyboard, maar ook het schrijven van composities en arrangeren voor bigbands en andere ensembles/orkesten die hij dirigeert. Hij schrijft composities en arrangementen op maat zodat het uiterste gehaald kan worden uit de muzikanten waar hij voor schrijft. Niet te moeilijk, maar wel zo dat het een uitdaging is om weer op een hoger plan te komen. Verschillende stijlen zoals: jazz, funk, latin, maar ook klassiek en populaire muziek.