19 maart bij Cultuurhuis Heemskerk.

“Orchestra of my Life” draait weer op volle toeren: In oktober 2021 in Purmerend en in februari op Texel. Op 19 maart in onze eigen regio met muziekleerlingen van verschillende muziekscholen uit Castricum, Heiloo, Beverwijk en Heemskerk. Ze hebben samen gerepeteerd en een geslaagd concert gegeven in de hal van het gemeentehuis Heemskerk. Otto de Jong, dirigent, heeft de kinderen begeleidt.

De liefelijke stukjes die o.a. zijn gespeeld: Fanfare Rondeau, A Gypsy Tale, Can Can.

2 april bij Kunstenschool Artex

Artex heeft op 2 april bezoek gekregen van leerlingen van Muziek-en Dansschool Heiloo, Artiance (Centrum voor de Kunsten in Alkmaar) en Triade (Huis van de Kunsten in Den Helder). Een samenspelproject is hiermee gerealiseerd en wat een succes. Begin vorig jaar is het idee ontstaan om een project op te zetten om jongeren te stimuleren meer samen te spelen daar waar de lockdown een stevige streep heeft getrokken door heel wat live lessen, samenspel mogelijkheden en projecten.

Voor deze eerste editie zijn de vier ensembles, waarvan onze popband, aan elkaar gekoppeld, Artiance aan Muziek-en Dansschool Heiloo en Triade aan Artex. Na een online ontmoetingssessie met alle leerlingen in januari hebben de gekoppelde ensembles samen gerepeteerd. Op het moment suprême hebben ze elkaar live ontmoet en gerepeteerd op Artex, met een heerlijke kakofonie in het muziekgebouw als gevolg.

Tijdens het concert spelen de ensembles, naast een gezamenlijk stuk, ook een eigen afwisselend en verrassend repertoire.  Een gearrangeerd stuk van Capriol suite van Peter Warlock brengen ze gezamenlijk ten gehore. Dat is geweldig uitgevoerd op het podium van Artex: Strijkers, blazers, een harpist, pianist, slagwerker en een popband, waardoor het publiek wordt meegenomen door classic meets pop. Samenspel is de sleutel voor een succesvolle leerling en muziekcultuur en smaakt altijd naar meer. De leerlingen hebben na het optreden het plein van Den Burg nog wakker geschud met een flashmob van bodypercussie op Billie Jean.