SLAGWERK

Waarschijnlijk heb je al over onze drumlessen gelezen en las je dat er naast het drumstel nog veel meer slagwerkinstrumenten zijn. Slagwerkinstrumenten zijn er in 3 groepen:

De membrafonen, alles waar een vel op zit en in beweging word gebracht door een stok of hand. Denk aan trommels, djembe’s, pauken, en noem maar op.

De idiofonen, de instrumenten die zelf klinken. Er is geen vel voor nodig. Ook het aanslaan hiervan gaat met hand of stok. Hierbij horen de xylofoon, marimba, vibrafoon, klokkenspel, bekkens, gong etc.

En als laatste de effectenZo heb je de sirene, de zweep, de ratel, toeters en hoe gek je het maar kunt bedenken.

Naast de drumlessen kun je bij ons ook terecht voor lessen klassiek slagwerk. In deze lessen is aandacht voor alle slagwerkinstrumenten die je in een orkest of ensemble tegenkomt.

Op de Muziek- en Dansschool Heiloo is er de mogelijkheid om naast de drumlessen ook les te krijgen in klassiek slagwerkHierbij horen de pauken, kleine trom en de malletinstrumenten (xylofoon, marimba, klokkenspel, vibrafoon). Ook wordt er hier aandacht gegeven aan alle slagwerkinstrumenten die je in een orkest of ensemble tegenkomt. Daarnaast is het ook mogelijk om Afrikaanse of (afro)Amerikaanse instrumenten te leren spelen.

Slagwerk muzieklessen Muziek- en Dansschool Heiloo
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Will van Toor
Peter Biesheuvel
Tarieven en lesvormen: zie overzicht