SAXOFOON

De Saxofoon is een geweldig blaasinstrument. Je kunt er alle stijlen op spelen en je kunt er je eigen sound op maken. Wollig, scherp, klassiek, jazzy, scheurend, ik kan het je allemaal leren.

Ik heb jarenlange leservaring en geef les in jazz, pop, klassiek en alles wat er tussen zit. Mijn leerlingen variëren in leeftijd van 8 tot 80 jaar. Ik laat in de les alle stijlen aan bod komen, zodat de leerling uiteindelijk verantwoord een eigen voorkeur kan ontwikkelen.

Er is keuze uit leuke lesmethoden met en zonder CD en ik begeleid veel op piano/keyboard ( ook de nieuwste hits).

Je kunt allerlei sounds maken op de saxofoon: wollig, scherp, klassiek, jazzy, scheurend. Bij ons kun je het allemaal leren.

Improvisatie

Al in het eerste leerjaar kun je beginnen met eenvoudige improvisaties en je uiteindelijk bekwamen in akkoordsymbolen lezen. Veel improvisatiemethodes gaan veel te snel en worden al gauw te ingewikkeld voor een leerling waardoor hij/zij al snel afhaakt. In mijn lessen is er sprake van een rustige opbouw, waardoor je al snel zelfvertrouwen en durf ( 50% van de improvisatiekunst is durf) opbouwt . Bij het thuis improviseren kan de leerling gebruik maken van een meespeel CD of computerprogramma’s als ‘Band in the box’ of ‘I Real Pro’ (Apple).

Leeftijd: vanaf 8 jaar
Lesdag: maandag, vrijdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Remmert Tromp
Tarieven en lesvormen: zie overzicht
Kosten koop saxofoon: nieuw vanaf €700,-
tweedehands vanaf €500,-
Kosten huur saxofoon: €80,- per kwartaal