MUZIEKAGOGIE

Mijn naam is Marja Kraakman. Ik woon in Heiloo en ben vele jaren keyboarddocente geweest op de Muziek- en Dansschool Heiloo.

In 2014 ben ik begonnen aan een nieuwe opleiding OMB te Alkmaar, Ortho-agogische Muziekbegeleiding. In deze opleiding kon ik de liefde voor muziek en voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking samenbrengen. Deze opleiding is ontzettend leerzaam en inspirerend voor mij geweest en heeft mijn gevoel bevestigd dat ik op dit gebied mijn kundigheid wil inzetten.

 

Wat is de kracht van muziek die ik als muziekagoog inzet?

Muziek maakt het mogelijk om ‘los te komen’ van de handicap. Muziek kan de levenskwaliteit verhogen, waardoor de emotionele, sociale, motorische, spraak en taal, cognitieve, zintuiglijke en muzikale ontwikkeling gestimuleerd en ontwikkeld worden.

Niet iedereen heeft het vermogen zich verbaal te kunnen uiten, vandaar dat muziek bij uitstek het communicatiemiddel is! Uiteraard is plezier in muziek maken een voorwaarde om te kunnen werken aan deze doelen.

In mijn sessies maak ik gebruik van de piano, gitaar, djembé en kleine percussie-instrumenten zoals tamboerijn, handtrom, klokkenspel enz. Meegebrachte muziek en muziekinstrumenten worden in de sessies geïntegreerd.

Voor meer informatie kunt u te allen tijde contact met mij opnemen via 06-29020596.