GITAAR

Gitaar is een snaarinstrument dat je in alle soorten muziek tegenkomt, van klassiek tot pop en jazz. Er zijn dan ook vele manieren om er op te spelen. Je hebt de klassieke gitaar met nylon snaren waarbij je je vingers gebruikt om de snaren aan te slaan. Bij de akoestische gitaar met stalen snaren kun je een zogenaamd ‘plectrum’ gebruiken voor het aanslaan. Heel populair is het ‘fingerstyle’ gitaarspel waarbij je met je vingers tokkelt, vaak in combinatie met een (duim)plectrum. Op de elektrische gitaar-met stalen snaren- speel je meestal met een plectrum.

Leeftijd: kinderen kunnen beginnen wanneer ze ongeveer 7 jaar oud zijn, maar soms is ook eerder mogelijk. Meestal starten kinderen met les op de klassieke gitaar. Dat heeft als voordeel dat je veel dingen leert die van pas komen als je later akoestische gitaar, elektrische gitaar of basgitaar wilt gaan spelen. Als je meteen wilt beginnen met akoestische of elektrische gitaar kan dat natuurlijk ook.

De gitaar kom je tegen in allerlei soorten muziek, van klassiek tot pop en jazz.

Koop: een goede akoestische of elektrische gitaar is te koop vanaf € 150,-. Een elektrische gitaar om mee te beginnen vanaf ongeveer € 200,-. Daarbij is nog wel een versterker nodig: vanaf € 100,-. Er bestaan zogenaamde ‘starterspakketten’ met gitaar en versterker. Prijs hiervan vanaf € 200,-. Vraag de docent om advies!

Inschrijven is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er ook gedurende het schooljaar worden gestart.

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: maandag, woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Fabrizio la Piana
Edwin Ligteringen
Tarieven en lesvormen: zie overzicht