DWARSFLUIT

De dwarsfluit hoort bij de groep ‘houten blaasinstrumenten’. Vroeger werden ze van hout gemaakt, maar nu zijn de meeste dwarsfluiten van zilver of verzilverd. ‘Dwars’ duidt op de houding van de fluit tijdens het blazen. De toon van een dwarsfluit wordt gemaakt door over het mondstuk heen te blazen (zoals bij een flesje). Kleppen zorgen ervoor dat de gaten in de buis van het instrument afgesloten kunnen worden. Hierdoor kun je verschillende tonen maken.

De dwarsfluit is een veelzijdig instrument en klinkt heel mooi met andere instrumenten.

De dwarsfluit heeft een mooie warme en zuivere klank. De fluit combineert heel mooi met andere instrumenten, zoals de piano, harp en gitaar. Verder kun je op de fluit veel verschillende stijlen spelen. Van barok, klassiek, jazz, musical tot modern. Als fluitist kun je terecht in bijvoorbeeld een symfonieorkest (bijv. het regionaal jeugd orkest), harmonieorkest, bigband en fluitensemble.  Kortom: de dwarsfluit is een veelzijdig en prachtig instrument.

Inschrijven is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er ook gedurende het schooljaar worden gestart. Je kunt nu ook al vanaf 7 jaar op de kinderdwarsfluit beginnen. Er is daarvoor een korte cursus van drie lessen om uit te proberen.

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: maandag, dinsdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Martin Rozema
Anke Buringa
Tarieven en lesvormen: zie overzicht
Kosten koop dwarsfluit: €250,- (tweedehands), €400,- (nieuw)