DRUMS

Over drummers hoor je meestal de wildste verhalen. Ze maken lawaai, willen altijd zo hard en zo snel mogelijk slaan en kunnen vaak geen noot lezen. Onzin natuurlijk want de drummer van nu is technisch en qua leesvaardigheid zeer goed onderlegd. De drummer is de belangrijkste muzikant van de band. In samenwerking met de bassist is hij of zij de motor van de band.

 

Wat voor stijl er ook gespeeld wordt, het is de drummer die voor de groove zorgt. Tijdens de drumlessen wordt daarom ook aandacht gegeven aan verschillende stijlen bezig te zijn zoals o.a. pop, R&B, hip hop, latin, jazz, funk, metal en klassiek. Al deze stijlen samen zorgen ervoor dat je een brede techniek krijgt.

De drummer is samen met de bassist de motor van de band.

Buiten het drumstel zijn er natuurlijk nog veel meer instrumenten die tot de slagwerkfamilie behoren, zoals de pauken, xylofoon, conga’s en ontelbare andere percussie-instrumenten. Deze instrumenten worden vaak in harmonie, fanfare en symfonieorkesten gebruikt. Je kunt met drums alle kanten op, dus ik zou zeggen: geef je op en kom bij ons drummen!!

Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Will van Toor
Peter Biesheuvel
Tarieven en lesvormen: zie overzicht