Contrabas

In veel muziek speelt de bas een belangrijke rol. In sommige muziekstijlen, bijvoorbeeld de jazz, is het vooral de contrabas die dat voor zijn rekening neemt. Maar ook in de popmuziek hoor je de contrabas vaak voorbijkomen. Een bijzonder instrument, met een eigen sound.

Docent Jeroen Lely studeerde in 1995 af aan het conservatorium van Alkmaar bij Wim Dijkgraaf. Daarna heeft hij niet stilgezeten en speelde in diverse commerciële bands (Catwalk, 5th Avenue, D-fine, de Latin/Funk band Cool Cast). Bijzonder was de periode waarin hij met Adèle Bloemendaal de theaters afreisde. Daarna speelde hij mee in Van den Ende’s musical Blood Brothers met o.a. Joke Bruis, Angela Groothuizen en Danny de Munk.

Ook als docent heeft Jeroen zijn sporen verdiend: hij leidde twee jaar jazzsessies in Provadja (Alkmaar) en staat o.a. de Jan Molenaar Big Band bij. Hij doceerde basgitaar en contrabas aan de Popschool Schagen, Fluxus, Artiance, Cool Heerhugowaard en runt zijn eigen lespraktijk. Jeroen is heel veelzijdig wat betreft muziekstijl.

Docent: Jeroen Lely
Leeftijd: vanaf 8 jaar
Lesdag:  woensdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: 38 lessen