CELLO

De violoncello of kortweg cello is eigenlijk een hele grote viool. Doordat hij zo groot is kun je hem niet op je schouder leggen om er op te spelen, maar zet je hem tussen je knieën. Hij steunt met een pin op de grond.

Op de hoge snaren van de cello kun je prachtige, zangerige melodieën spelen en de lage snaren zijn heel geschikt om baspartijen op te spelen als fundament van een orkest of ensemble. Ook wanneer je er op tokkelt klinkt het instrument erg mooi.

Op de cello speel je tegenwoordig niet enkel meer klassiek, ook in popmuziek wordt het instrument steeds vaker gebruikt.

De cello kennen we natuurlijk vooral van de klassieke muziek: in het symfonieorkest spelen altijd acht à twaalf cellisten mee en bekende klassieke componisten als Haydn, Dvorak, Schumann, Elgar en Shostakovich hebben schitterende celloconcerten. De laatste jaren komen er echter ook steeds meer cellisten die zich op de popmuziek storten, zoals Apocalyptica en Two Cellos.

 

Inschrijven is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is bij onze docenten, kan er gedurende het hele schooljaar worden gestart.

Cello muzieklessen Muziek- en Dansschool Heiloo
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Lesdag: vrijdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Irene van den Heuvel
Tarieven en lesvormen: zie overzicht
Kosten koop cello: van €500,- tot €2000,-