BLOKFLUIT

De blokfluit is uitstekend geschikt voor kinderen om hun eerste muzikale ontdekkingen te kunnen opdoen. De blokfluit is echter veel meer dan een ‘beginners-instrument’! Er zijn ook heel veel volwassenen die blokfluit spelen.

 

Heb je wat langer les dan gaat er een wereld voor je open: naast de voor iedereen bekende sopraanblokfluit leer je ook de altblokfluit bespelen. Word je ouder en worden je handen groter dan komen daar ook de tenor- en basblokfluit bij. Kinderen beginnen meestal op een sopraanblokfluit. Na één of twee lesjaren komt daar de altblokfluit bij. Volwassen leerlingen kunnen de lessen beginnen op een instrument naar keuze: sopraan- of altblokfluit.

De blokfluit is veel meer dan alleen een 'beginners-instrument'!

De blokfluit is een volwaardig muziekinstrument met vele mogelijkheden en van grote artistieke waarde. Je kan muziek spelen uit acht eeuwen, van de middeleeuwen tot anno nu: oude muziek, klassiek, pop, jazz en volksmuziek. Met meerdere muzikanten en blokfluiten van verschillende groottes, heb je al snel een leuk en mooi klinkend ensemble.

 

Inschrijven is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er ook gedurende het schooljaar worden gestart.

Blokfluitles Muziek- en Dansschool Heiloo
Leeftijd: vanaf 6 jaar
Lesdag: dinsdag, woensdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Jan Jaap Langereis
Tarieven en lesvormen: zie overzicht
Kosten koop blokfluit: vanaf €21,-