ACCORDEON

Het accordeon is een combinatie van een blaas- en toetsinstrument. Door de blaasbalg te bewegen stroomt er lucht langs de tongetjes in het instrument en zo ontstaat het geluid. Aan de rechterkant zitten toetsen of knoppen; dit heet het klavier. De linkerkant heeft ook knoppen, deze heten bassen. Als je er een indrukt, klinken er verschillende tonen tegelijk: de akkoorden. Vandaar ook de naam accordeon.

Naast deze accordeons met meervoudige bassen zijn er ook accordeons met enkeltonige bassen. Door het gebruik van deze melodiebassen kun je naast de volks-/wereld-, lichte en popmuziek nog meer soorten muziek spelen, zoals muziek van Bach en andere componisten. Bij accordeons met standaardbassen bepaalt het aantal knopjes de grootte van het instrument. Net als bijvoorbeeld bij een orgel zorgen registers ervoor dat er verschillende klankkleuren mogelijk zijn.

Het accordeon is een combinatie van een blaas- en een toetsinstrument.

Accordeons zijn er in verschillende maten, van klein tot groot. Welke je bespeelt heeft onder meer te maken met je postuur, speelniveau en leeftijd.

Inschrijven voor deze lessen is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er ook gedurende het schooljaar worden gestart.

accordeon les ella terwijn muziek- en dansschool heiloo
Leeftijd: vanaf 7 jaar
Lesdag: woensdag
Lestijd: in overleg met docent
Aantal lessen: volledig lesjaar
Docenten: Ella Terwijn 
Tarieven en lesvormen: zie overzicht
Kosten koop accordeon: vanaf €700,-