Zangles voor koorzangers

Stemvorming voor koorzangers o.l.v. Pien Straesser

Samenzang: wereldwijd is aangetoond dat het goed is voor de saamhorigheid en de gesteldheid van de mens! Maar juist de koren hebben de angst in de benen als gevolg van de coronapandemie. Ruim anderhalfjaar is er nauwelijks in groepsverband gezongen. “Het is eng om weer in koorverband te gaan zingen en ik ben onzeker over mijn eigen stem” zijn veel gehoorde opmerkingen van koorzangers. Dit project wil een bijdrage leveren aan het herstel van samenzang in Heiloo door de krachten te bundelen van het Oratoriumkoor Heiloo en de Muziek-en Dansschool Heiloo. Een groots koorproject als de Scratch Messiah, wordt voorafgegaan door in kleiner verband in workshops te werken aan samenzang en door zanglessen ter ondersteuning van de individuele stemvorming. De Scratch Messiah is een evenement dat wordt georganiseerd door het Oratoriumkoor Heiloo. Iedereen die wil (dus ook als u bij een ander koor zingt!), kan op 18 december 2021 dag meezingen met het Oratoriumkoor begeleid door barokorkest én met solisten.

Individuele stemvorming
Zangeres en zangdocente Pien Straesser gaat  tijdens 5 lessen in op persoonlijke vragen en aandachtspunten van de stem. Er wordt dieper ingegaan op de ademhalingstechniek en gewerkt aan stemontwikkeling (o.a. bereik bepalen en vergroten). Pien Straesser is een zeer ervaren zangeres en docente. Ze zongo.a. in Suor Angelica met het Koninklijk Concertgebouworkest, Nocturnes van Debussy, Concertgebouworkest o.l.v. Bernard Haitink en veel hedendaagse muziek zoals Dies van Wolfgang Rihm, Requiem van Ligeti en theatrale projecten als God’s Opinion van de regisseur Olivier Provily. Ze zingt ook Argentijnse tango met bandoneonist Martin de Ruiter. Pien is een betrokken en enthousiaste zangdocent (o.a. aan de Muziek-en Dansschool Heiloo) en volgt regelmatig cursussen en bijscholing zodat ze op de hoogte blijft van nieuwe ontwikkelingen in haar vakgebied. De lessen vinden plaats in de Muziek-en Dansschool Heiloo op de zaterdagen(ochtend). Aan de lessen kunnen in een groepje 2 (half uur les per keer) en maximaal 4 personen (1 uur per les) deelnemen. Deelname is niet gratis.Wel willen we de prijs toegankelijk houden met behulp van het Herstelfonds. Van de deelnemers vragen we een bijdrage van € 50,-per persoon voor 5 lessen.

Docent: Pien Straesser
Lesdag: zaterdagen(ochtend)13 november, 20 november, 27 november, 4 december en 11 december
Leslocatie: Muziek- en Dansschool Heiloo
Lestijd: n.a.t.k.
Aantal lessen: 5 lessen voor € 50,-

De cursus zit vol. Mocht u toch interesse hebben dan kunt u zich altijd aanmelden en komt u op een wachtlijst terecht voor in het nieuwe jaar.

 

 

Datum

nov 13 2021
Verlopen!
QR code
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *