Home Events - Muziek en Dansschool Heiloo Workshop: Van Boom tot Cello/(alt-)viool

Workshop: Van Boom tot Cello/(alt-)viool

>>>Tickets via Muziekschool €10,- p.p.

Workshop: Van Boom tot Cello/(alt-)viool
en koffieconcert door cello-cursisten
Op zaterdag 1 juli om 10.00 uur komt Berrie Hendriksen, instrumentbouwer en restaurateur van (alt-)violen, celli en contrabassen, vertellen. Heb je je ooit gerealiseerd dat een cello/(alt-)viool een soort bomen zijn, bomen met snaren? Berrie legt het hele proces uit, van boom tot instrument, en geeft instructie hoe met cello en (alt-)viool om te gaan. Vergeet daarom je instrument niet mee te nemen zaterdagochtend. Om 09.30 uur gaan de deuren van de Muziek-en Dansschool Heiloo open en zal er koffie en thee te nuttigen zijn. De workshop van Berrie Hendriksen begint om 10.00 uur, duurt een uur en is voor zowel kinderen als volwassenen bedoeld. Daarna is er een pauze en om 12.00 uur kunt u ervoor kiezen om in de podiumzaal van de Muziek-en Dansschool Heiloo te genieten van een voorspeeluur door cello-cursisten. Het concert wordt afgesloten met het Groot Cello Ensemble onder leiding van cellodocent Irene van den Heuvel. De workshop is alleen toegankelijk na inschrijving.

PROGRAMMA
– Vanaf 9.30 uur: inloop, koffie/thee, instrument uitpakken
– 10.00 -11.00 uur: Bouw & onderhoud strijkinstrumenten o.l.v. B. Hendriksen en oefenen snaren op te zetten! (deelname na aanmelding!)
– Kleine pauze met koffie/thee
– 11.15: inspelen cello ensemble volwassenen Heiloo, aansluitend, rond 11.20 -11.40: repetitie Groot Cello Ensemble. Cellisten spelen 2 stukken o.l.v. Irene (deelname na opgave bij Irene)
– 12.00 -13.00 uur: cello voorspeeluur met individuele en ensemble bijdragen! Afgesloten met het Groot Cello Ensemble
FILMTIP: The Quest for Tonewood, 2021, Hans Lukas Hansen
In de bossen van de Balkan zou je esdoorns kunnen vinden die hun gewicht in goud waard zijn. Van dit magische hout zou je een muziekinstrument van onschatbare waarde kunnen maken: een viool zo prestigieus als een originele Stradivarius. Vioolbouwer Gaspar Borchardt heeft deze missie sinds hij als twintiger door Bosnië fietste en toen de meest perfecte boom vond die hij ooit gezien had. Hij kon het hout destijds niet meenemen, maar is vastbesloten het weer te vinden en er een viool van te maken voor de wereldberoemde violiste Janine Jansen. Gaat het Gaspar lukken die ultieme viool te maken?

Datum

jul 01 2023
Verlopen!

Tijd

10:00 - 11:00
QR code