Home Events Workshop: van Boom tot Cello

Workshop: van Boom tot Cello

>>>Tickets via Muziekschool €10,- p.p.

Heb je je ooit gerealiseerd dat een cello en een viool ook een soort bomen zijn – bomen met snaren? De warme, houten klank van deze instrumenten inspireert al eeuwenlang.
Berrie Hendriksen is vioolbouwer en restaureert violen en cello’s en geeft graag instructie hoe met het instrument om te gaan. Berrie Hendriksen woont en werkt in Twisk. Op zaterdag 1 juli komt hij van 10.00 tot 11.00 uur vertellen en leert hij je instrument te stemmen en snaren te vervangen.
FILMTIP: The Quest for Tonewood, 2021, Hans Lukas Hansen
In de bossen van de Balkan zou je esdoorns kunnen vinden die hun gewicht in goud waard zijn. Van dit magische hout zou je een muziekinstrument van onschatbare waarde kunnen maken: een viool zo prestigieus als een originele Stradivarius. Vioolbouwer Gaspar Borchardt heeft deze missie sinds hij als twintiger door Bosnië fietste en toen de meest perfecte boom vond die hij ooit gezien had. Hij kon het hout destijds niet meenemen, maar is vastbesloten het weer te vinden en er een viool van te maken voor de wereldberoemde violiste Janine Jansen. Gaat het Gaspar lukken die ultieme viool te maken?

Datum

jul 01 2023

Tijd

10:00 - 11:00
QR code