Home Events Intermezzo Muziek-en Dansschool Heiloo tijdens Willibrorduslezing

Intermezzo Muziek-en Dansschool Heiloo tijdens Willibrorduslezing

Programma
De 8e Willibrorduslezing inclusief de Willibrordusmaaltijd is op zaterdag 4 november in de Cultuurkoepel van Heiloo. Muziek-en Dansschool Heiloo o.l.v. Anke Buringa verzorgt tijdens deze middag het Muzikaal intermezzo.

Aanvang 17.00 uur, sluiting 21.00 uur.
> Ticket € 7.50 inclusief Willibrordus maaltijd die ook vegetarisch beschikbaar is.

16.45 uur Inloop
17.15 uur Welkom door voorzitter st. Vrienden Cultuurkoepel Heiloo, Joep van Dijk
17.20 uur Dromen; presentaties door leerlingen van de basisschool Willibrord
intermezzo Muziek- Dansschool Heiloo
17.50 uur Waarde van de lezing, Inleiding door burgemeester Mascha ten Bruggencate
18.00 uur Willibrorduslezing “Het is maar net door welke ogen je kijkt”.
De jeugd en hun toekomst.
18.50 uur Afsluiting door voorzitter st. Vrienden Cultuurkoepel Heiloo
19.00 uur Start maaltijd

————————————————————————————————————————————————

Dr. J.A.A.M. (Ronnie) van Diemen heeft binnen de Topmanagementgroep de functies vervuld van inspecteur-generaal van de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd, en directeur-generaal Curatieve Zorg bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Daarvoor was zij kinderarts en vervulde zij diverse bestuursfuncties in de curatieve zorg, gezondheidszorgopleiding en in de GGZ.
Ronnie van Diemen is voorzitter van Jeugdzorg Nederland. Ze is van oorsprong kinderarts en wordt gedreven door haar passie voor de kwaliteit van de gezondheidszorg. Als leidraad in haar werk heeft zij zichzelf steeds de vraag gesteld: draagt dit bij aan de gezondheid en zorg die je je eigen familie en naasten gunt?

Als kinderarts en later als hoogleraar (1989-2008) heeft zij de beweging in gang gezet om anders te kijken naar de opleiding van artsen; de noodzakelijke veiligheid en cultuur om levenslang te blijven leren en ontwikkelen. Later heeft Van Diemen, als bestuurder van een zorginstelling voor geestelijke gezondheidszorg (GGZ Oost Brabant, 2008-2012), een verdieping hieraan gegeven door juist door de ogen van mensen met een psychische aandoening te kijken naar wat bijdraagt aan hun zorg. Om vervolgens vanuit dit perspectief de stappen te zetten om ondersteuning en behandeling meer te laten aansluiten bij wat de kwaliteit van leven bevordert.

In haar tijd als Inspecteur-generaal van de inspectie Gezondheidszorg en Jeugd (2012-2020) heeft Van Diemen, verantwoordelijk voor het toezicht op de kwaliteit van zorg in Nederland, de ontwikkeling ingezet om het verhaal van patiënten/cliënten en hun naasten een belangrijke plaats te geven in het toezicht. Het leren kijken door de ogen van patiënten, cliënten, zorgprofessionals, bestuurders en samenleving bracht nieuwe perspectieven in het toezicht.
In de beginfase van de coronacrisis maakte Van Diemen de overstap naar het departement van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, als directeur-generaal curatieve zorg. Tijdens deze intense periode blijkt, nog meer dan in welke andere functie eerder, het belang om steeds vanuit meerdere perspectieven te kijken naar gebeurtenissen en de effecten van besluiten op een ieder in de samenleving.

Als voorzitter van Jeugdzorg Nederland is Van Diemen terug bij de zorg voor de meest kwetsbare mens: het kind dat in de klem zit. Een kind dat nog een toekomst voor zich heeft en waar iedereen binnen de samenleving een belangrijke verantwoordelijkheid heeft: het durven kijken door de ogen van dit kwetsbare kind in zijn omgeving. Wat draagt dan bij aan hun gezondheid en hun toekomst?

 

Datum

nov 04 2023
Verlopen!

Tijd

17:00 - 21:00
QR code