Home Events Optreden Fluitkwartet voorafgaande Willibrordus lezing

Optreden Fluitkwartet voorafgaande Willibrordus lezing

WILLIBRORDUSLEZING 2022 – HENK OOSTERLING – VAN EGO NAAR ECO

> Tickets hier te bestellen

Het bestuur van Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo en het Willibrordusgenootschap hebben de eer Henk Oosterling (Rotterdam, 1952) Nederlandse filosoof en schrijver te mogen presenteren.

Het Fluitkwartet van Muziek-en Dansschool Heiloo onder leiding van Anke Buringa treden voorafgaande de lezing op.

Henk Oosterling was na zijn internationale sportcarrière in Japans zwaardvechten (kendo) van 1985 tot 2018 universitair hoofddocent aan de Faculteit Wijsbegeerte van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Naast dialectiek en Franse filosofie doceerde hij kunst-, interculturele en ecofilosofie. In zijn ecosofische visie vallen duurzaamheid en gezondheid samen. Beide vormen een samenspel van fysieke, sociale en mentale condities. Vanuit deze ECO3 visie initieerde en coördineerde hij integrale onderwijsprojecten in Rotterdam-Zuid zoals Rotterdam Vakmanstad van 2007 tot 2018. In zijn inclusief-circulaire opvatting van gezondheid waarin naast sport, voeding, tuinieren en techniek ook filosofie en cultuureducatie een plek in het basisschoolcurriculum krijgen, breekt hij een lans voor andere geletterdheden: mediawijsheid en ecowijsheid. In zijn laatste boek Verzet in ecopanische tijden (Lontano 2020) schetst hij onze even moeizame als noodzakelijke transitie van ego emancipatie naar eco emancipatie. Voor zijn werk ontving hij de Rotterdamse Laurenspenning, de Lof der Zotheid prijs, de Van Praag Prijs en de Enlightened Society Award van de Tibetaanse Shambhala beweging.

Na afloop van de lezing kunt u genieten van de Willibrordusmaaltijd, verzorgd door keuken met Karakter. De ingrediënten voor deze maaltijd zijn uit de regio afkomstig.

Voor € 5,00 koopt u een kaartje voor de lezing, inclusief de overheerlijke Willibrordusmaaltijd. Na afloop van het programma zullen de bestuursleden van de Stichting Vrienden Cultuurkoepel Heiloo u uitnodigen tot een kleine bijdrage aan het evenement.

Datum

nov 05 2022
Verlopen!

Tijd

17:00 - 18:30

Locatie

Cultuurkoepel
Landgoed Willibrordus
Categorie
QR code