Samenspelweken

SAMENSPELWEKEN VERPLAATST
De samenspelweken zouden in eerste instantie plaatsvinden van 10 juni tot en met 21 juni. De datum is echter verplaatst naar 24 juni tot en met 4 juli. Met uitzondering van de repetities van het Heilooër Kamerorkest en het Alkmaars Symfonie orkest. In verband met het einde van het repetitieseizoen en geplande concerten kunnen beide orkesten niet mee verschuiven.

Waarom samenspelweken? 
Tijdens deze weken leer je om samen te spelen in een orkestje/ensemble of popgroep. Alle cursisten krijgen de mogelijkheid om zich op te geven voor deelname aan één van de bestaande ensembles, deze zijn te vinden op de website en op het whiteboard bij de ingang. De cursisten kunnen zich daar in overleg met de eigen docent(en) inschrijven voor een ensemble. De lessen maken plaats voor deelname aan een van deze gelegenheidsensembles. Door samen te spelen, krijgt het eigen spel vaak ook een boost. Maar het is vooral heel leuk! De samenspelweken worden afgesloten met een superleuke avond waarin de ensembles laten horen wat ze in die 2 weken hebben geleerd.

Ook volwassenen mogen meedoen aan enkele ensembles. Bij de jeugd tot 21 jaar is het in plaats van de lessen. Volwassenen kunnen gewoon als ‘extra’ eens meedoen aan een orkest/ensemble. Je kunt je met jouw docent inschrijven in de hal van de muziekschool (op het whiteboard hangen inschrijfformulieren).

Naast het samenspelen staan de weken dit jaar ook in het teken van de heropening van ons gebouw aan het Veld. Ensembles die gevormd worden in de samenspelweken mogen ook optreden tijdens ons openingsfestival, het Veldfestival op 14 september van 13.00 – 17.00 uur. Oók in de week van 9 september (dat is de week voorafgaand aan het Veldfestival) gaan de ensembles nog een keer oefenen voor hun optreden op het festival. Let wel: niet iedereen die deelneemt is verplicht ook op 14 september te spelen.

Presentatie in de Witte Kerk
Op donderdagavond 4 juli, aanvang 19.00 uur, organiseren we een afsluitingsconcert in de Witte Kerk. Een concert waarin de gelegenheidsensembles van de samenspelweken laten horen wat er geleerd is én ter afsluiting van dit speciale seizoen aan de Raadhuisweg 4, dus SAVE-THE-DATE.

Als je al langer op les zit en wilt leren ervaren hoe het is om in een echt orkest mee te spelen, schrijf je dan in voor het:
Heilooër Kamerorkest Maandag 10 en 17 juni – 20.00 – 21.30 uur, voor jongeren en volwassenen van enig niveau (voor strijkers en houtblazers).
Alkmaars Symfonie orkest  Dinsdag 11 en 18 juni – 20.00 – 21.15 uur, voor jongeren en volwassenen van enig niveau (1e viool, 2e viool, cello, bas, houtblazers, hoorns).

De samenspelensembles die plaatsvinden van 24 juni tot en met 4 juli: 
Strijkersensemble o.l.v. Hilka Jelsma en Irene van den Heuvel – Maandag 24 juni en 1 juli – 16.30 – 17.30 uur, vanaf 2e jaars, leerlingen tot 12 jaar (voor strijkers).
Vrolijke muziek o.l.v. Klaartje Broers – Dinsdag 25 juni en 2 juli – 16.00 – 17.00 uur, vanaf 2e jaars, alle leeftijden (voor leerlingen akoestische gitaar, harp, cello, blokfluit, dwarsfluit, viool en klarinet).
Pop/Rock band o.l.v. Thomas Hans – Dinsdag 25 juni en 2 juli, 18.30 – 19.15 uur, vanaf 2e jaar les, leeftijd 12 tot 15 jaar (open voor alle instrumenten).
Jazz ensemble o.l.v. Steffen Snip – Dinsdag 11 jen 25 juni en 9 juli – 18.45 – 19.45 uur, voor jongeren en volwassenen van enig niveau (voor leerlingen piano, gitaar, basgitaar, drum).
POPensemble o.l.v. Simon Boerke en Jan Jaap Langereis – Woensdag 26 juni en 3 juli – 15.00 – 16.00 uur voor 1e, 2e en 3ejaars (open voor alle instrumenten).
Snaarkeys o.l.v. Hilka Jelsma en Thomas Hans – Woensdag 26 juni en 3 juli – 16.00 – 17.00 uur vanaf 2ejaars, leeftijd 7 – 1 jaar.
Popband (pop, rock, funk) o.l.v. Marc Jansen – Woensdag 26 juni en 3 juli – 18.00 – 20.00 uur, voor 2e/3ejaars (voor leerlingen percussie, drum, toetsen, gitaar, blaasinstrumenten, zang).

Laatste lesdag m.b.t. de samenspelweken voor leerlingen die deelnemen aan de samenspelweken:
Door de verschuiving van de samenspelweken is de reguliere lesdag voor de dinsdag-, woensdag-, en donderdagleerlingen in week 25. De maandagleerlingen hebben op 8 en 15 juli nog reguliere lessen en de vrijdagleerlingen op 5 juli.

Houd de website en het whiteboard in de ontvangsthal in de gaten voor de updates.

Datum

jun 24 2024 - jul 04 2024

Locatie

Raadhuisweg 4
Categorie
QR code