Home Events Samenspelproject met verschillende kunstencentra

Samenspelproject met verschillende kunstencentra

In april 2021 is regionaal besloten om een nieuw project te starten om samenspel onder de jongeren na corona te stimuleren. Ensembles van verschillende kunstencentra werden aan elkaar gekoppeld om samen muziek te maken en samenspel een boost te geven. Artiance (Alkmaar), Triade (Den Helder), Artex Kunstenschool Texel en Muziek- en Dansschool Heiloo bundelden de krachten. De ensembles die aan elkaar gekoppeld zijn kwamen een paar keer samen. Dit mondde uit in een project dat live opgevoerd werd op het podium van Artex Kunstenschool Texel in april 2022.

Voor herhaling vatbaar en daarom is er een tweede editie opgezet waarbij dit jaar het slotconcert wordt gegeven op 2 juli 2023 in Den Helder tijdens de zesde editie van SAIL Den Helder. SAIL Den Helder vindt plaats van 29 juni tot en met 2 juli, wordt samen met de Marinedagen georganiseerd en is tevens de startplaats voor de Tall Ships Race.

Ons podium is dan ook een schip van de VMC. Hoe uniek is dat! Het schip ligt afgemeerd in de marinehaven van Den Helder. Op het schip wordt een overkapping gebouwd waardoor er een podium ontstaat van 17 x 5 meter. We spelen tijdens de ‘sail out’: het moment waarop de zeilschepen de haven weer zullen verlaten. We starten om 13.00 uur en gaan drie keer optreden, dus dat wordt een feest! Het schip ligt op een strategische plek waardoor de zeilschepen redelijk dicht langs ons zullen varen.

De eerste repetitie kan op verschillende dagen: zaterdag 26 juni om 14:00 uur of dinsdag 29 juni om 10:00 uur. De tweede repetitie is voor de open dag, om 11:00 uur. Het is de bedoeling dat er twee keer voltallig wordt gerepeteerd. De leerlingen van Triade en Artex zijn ook aan elkaar gekoppeld. Op 2 juli gaan alle leerlingen gezamenlijk optreden.

Wil je ook meedoen? Informeer bij je docent of dat mogelijk is.

Datum

jul 02 2023

Tijd

09:00 - 17:00
QR code