Home Events Peter en de Wolf – Start gezamenlijk repetities met Caecilia

Peter en de Wolf – Start gezamenlijk repetities met Caecilia

Een feestelijk familieconcert boordevol sprookjesmuziek waaronder het wereldberoemde muzieksprookje Peter en de Wolf: dat mag je niet missen! En… een deel van de opbrengst gaat naar een goed doel.

Voor de pauze speelt Muziekvereniging Caecilia prachtige muziek uit bekende sprookjes. Na de pauze versterken docenten en leerlingen van de Muziek- en Dansschool Heiloo het orkest om het wereldberoemde sprookje Peter en de Wolf van Prokofjev ten gehore te brengen. Dit muzieksprookje is bij het grote luisterpubliek het meest bekende werk van deze Oekraïense componist. Reken maar dat de meeste opa’s, oma’s en ouders in hun jeugd graag luisterden naar Peter en de Wolf. Het is namelijk geschreven om kinderen vertrouwd te maken met de klanken van de verschillende muziekinstrumenten. Het sprookje wordt voorgedragen door de Heiloose Marius Prein en alle dieren en personen in het stuk worden vertolkt door instrumenten. Met recht dus een feestelijk en sprookjesachtig concert waar de hele familie van kan genieten!

Dit concert wordt georganiseerd door de Rotary Club Heiloo met medewerking van Muziekvereniging Caecilia en de Muziek- en Dansschool Heiloo. De opbrengst gaat naar het goede doel: Vierhetleven. Vierhetleven zorgt er voor dat ouderen, die niet alleen willen of kunnen gaan, kunnen genieten van een culturele voorstelling. Ze worden van huis opgehaald en uiteraard ook weer netjes afgeleverd door vrijwilligers.

>AANMELDEN Leerlingen van Muziek- en Dansschool Heiloo kunnen bij de muziekschool via voorintekening voorrang krijgen bij de kaartverkoop tot 15 november 2023. Daarna begint de openbare verkoop.

Entree: € 15,- per persoon, kinderen van 6 – 12 jaar € 9,50 Kaartverkoop via de Cultuurkoepel

Verteller: Marius Prein
Dirigent Caecilia: André Elders
Arrangementen Peter en de Wolf: Steffen Snip

Onze saxofoon/klarinet docent heeft Peter en de Wolf bewerkt voor het Harmonieorkest en instrumenten/leerlingen/docenten van de Muziek-en Dansschool Heiloo. Hij hoopt het uit te breiden met meer leerlingen. Dus wil je meespelen, overleg met jouw docent en schrijf je dan in! Hieronder de repetitiedata:

Repetitie leerlingen en docenten o.l.v. Steffen Snip
Dinsdag 7, 21 en 28 november. Tijd: 18:30 uur tot 19:30 uur
Locatie: Muziek- en Dansschool Heiloo

Repetitie gezamenlijk met Caecilia o.l.v. André Elders
Dinsdag 12 en 19 december en 9 januari 2024. Tijd: 19:45 uur tot 21:00 uur.
Locatie: Jongerencentrum Buk Buk
Concert Cultuur Koepel zondagmiddag 14 januari 2024, 14:30 uur
Hiervoor zal nog een gezamenlijke repetitie [soundcheck] gedaan worden.
Dat zal tussen 12:30 uur en 14:00 uur zijn.

!!!!Als leerlingen nog willen meedoen (alleen in overleg met de docent in verband met de moeilijkheidsgraad van de stukken) opgeven!!!

Datum

dec 12 2023
Verlopen!

Tijd

19:45 - 21:00
Categorie
QR code