Home Events - Muziek en Dansschool Heiloo Culturele Salon Culturele Salon: Ontmoet Özcan Akyol, beter bekend als Eus

Culturele Salon: Ontmoet Özcan Akyol, beter bekend als Eus

> TICKETS: WEBSITE CULTURELE SALON
> € 12,50 per persoon
> 20 november 2022
> 15:00 uur
> de Witte Kerk

Özcan Akyol staat bekend om zijn nuchtere analyses en directe taal. Zijn boeken geven een pakkend beeld van de hedendaagse cultuur en samenleving. Hij is een stoere, oprechte schrijver en zijn boeken worden ook door jongeren graag gelezen. Het belooft een intrigerende middag te worden.

Zijn boeken
Schrijver en columnist Özcan Akyol debuteerde in 2012 met de semi-autobiografisch schelmenroman Eus. Het boek gaat over een Turks-Nederlandse jongen die opgroeit in de ‘onderklasse’ van Deventer, een milieu waaraan hij zich probeert te ontworstelen. Van Eus werden binnen een week 10.000 exemplaren verkocht en al snel volgde de verkoop van de filmrechten.

Begin 2016 verscheen zijn tweede roman Turis of Toerist. In dit boek gaat de hoofdpersoon op zoek naar het vermeende dubbelleven van zijn vader om het huwelijk van zijn ouders op te breken. Turis kent net als Eus autobiografische elementen. Het boek betekende de definitieve doorbraak van de auteur in de literaire wereld. Want ook Turis stond wekenlang in de bestsellerlijsten en kreeg veel lof.

In 2020 schreef Özcan Akyol het pamfletische Boekenweekessay Generaal zonder leger. Het boek zorgde voor een enorme rel, omdat het misstanden in de literaire wereld aan de kaak stelde, in de breedste zin van het woord. Een aantal boekhandelaren wilde het boek zelfs uit de handel laten halen.

Over Özcan Akyol
Naast schrijver is Akyol columnist voor onder andere het Algemeen Dagblad, VARAgids en Helden.
Daarnaast publiceert hij van tijd tot tijd in literair voetbalblad Hard gras.

Eus, zoals hij in de volksmond wordt genoemd, is ook bekend vanwege zijn bloemlezing van het werk van Levi Weemoedt. Deze selectie werd een ongekende bestseller in Nederland.

Akyol is ook televisiepresentator (de succesvolle documentaire reeks over Turkije ‘De Neven van Eus’, De Geknipte Gast, Sterren op het Doek) en hij heeft een eigen radioprogramma op NPO Radio1 (Onze man in Deventer).

De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo, Theater de Beun en de Witte Kerk Heiloo.

Datum

nov 20 2022
Verlopen!

Tijd

15:00 - 17:00
Categorie
QR code