Home Events - Muziek en Dansschool Heiloo Culturele Salon: Literaire ontmoeting met Tommy Wieringa

Culturele Salon: Literaire ontmoeting met Tommy Wieringa

Zondag 12 maart, 15.00 uur in Bibliotheek Heiloo

TICKETS > Kaarten zijn verkrijgbaar via Eventbrite of bij de servicebalie van de bibliotheek.
Tijdens de pauze is er een boekverkoop verzorgd door boekhandel Bruna en zal Tommy Wieringa zijn boeken signeren.

Naar aanleiding van de Boekenweek 2023 organiseert De Culturele Salon op zondag 12 maart een middag met Tommy Wieringa.

Tommy Wieringa is naast een veelgeprezen auteur een begenadigd verteller. Daarnaast is hij essayist en columnist voor NRC Handelsblad, waar hij wekelijks maatschappelijke kwesties vlijmscherp aan de kaak stelt.

Tommy Wieringa schreef drie romans alvorens hij in 2005 doorbrak bij het grote publiek met Joe Speedboot (F. Bordewijkprijs, 2006). Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). Essays en beschouwingen verschenen in onder meer de Volkskrant, Vrij Nederland en NRC Handelsblad.

Het werk van Tommy Wieringa wordt wereldwijd vertaald, onder meer in het Hebreeuws, Koreaans, Frans, Duits en Engels. Caesarion (2009) kwam op de shortlist van de prestigieuze International IMPAC Dublin Literary Award 2013 en werd in de buitenlandse pers geprezen.

In 2012 verscheen zijn roman Dit zijn de namen, die werd bekroond met de Libris Literatuurprijs en de publieksprijs van de Gouden Boekenuil 2013. Tommy Wieringa schreef voor de Boekenweek 2014 het Boekenweekgeschenk, getiteld Een mooie jonge vrouw.

In 2019 verscheen Totdat het voorbij is, een keuze van de mooiste verhalen over zijn kinderen. In februari 2021 volgde Gedachten over onze tijd, waarin Wieringa excelleert als columnist. Zijn stukken geven een indringende analyse van de ontregelingen van onze tijd en zetten daarmee aan tot verder denken en het zoeken naar oplossingen. Dit jaar zal zijn nieuwe roman verschijnen
De Culturele Salon is een initiatief van de samenwerkingspartners Bibliotheek Heiloo, Muziek- en Dansschool Heiloo, Theater de Beun en de Witte Kerk Heiloo.

        Boekenweek 2023

Verantwoording foto TW: © Stephan Vanfleteren 

Datum

mrt 12 2023
Verlopen!

Tijd

15:00 - 16:00
QR code