Jan Jaap Langereis blokfluitdocent

Jan Jaap Langereis

Jan Jaap behoort tot de docenten die ooit zelf blokfluitles had aan de Muziek- en Dansschool in Heiloo. Dat zegt iets over hoe goed er les wordt gegeven, maar ook dat men hier graag terug keert.

Jan Jaap Langereis is blokfluitdocent voor alle leeftijden. Bij de Muziek- en Dansschool Heiloo staat een prachtige klavecimbel. En dat klinkt zo mooi samen met blokfluit. Daarom begeleidt hij graag en vaak de leerlingen op klavecimbel. Ook is Jan Jaap dirigent van diverse popkoren. Op de Muziek-en Dansschool in Heiloo geeft hij blokfluitles en leidt hij het popkoor Hitchmen en het blokfluitensemble.

Jan Jaap Langereis studeerde aan het Sweelink Conservatorium Amsterdam.  Naast blokfluit speelt hij klavecimbel en piano. Anders dan zijn instrumentkeuzes doen vermoeden, heeft hij altijd veel interesse gehad in bijna alle muziekstijlen, van middeleeuws, barok, pop tot metal! Hij was bijvoorbeeld tien jaar leadzanger en toetsenist in een progressieve rockband waarin hij óók de blokfluit regelmatig bespeelde.