JAN JAAP LANGEREIS – BLOKFLUIT

Mijn naam is Jan Jaap Langereis, geboren, getogen en woonachtig in Heiloo. Muziek is mijn leven, mijn werk en mijn hobby: ik doe bijna niets anders!

Ik heb van 1980-1986 blokfluit gestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium Amsterdam. Vanaf 1990 geef ik blokfluitles op de muziekscholen in Heiloo, Hoorn en Castricum. Ik leid daar diverse blokfluitensembles, een blokfluitorkest in Castricum en al sinds 1988 een blokfluitensemble van De Vereniging van Huismuziek Alkmaar.

Ook ben ik dirigent/pianist van het popkoor van Muziek- en Dansschool Heiloo The Hitchmen. Vanaf 2006 leid ik het popkoor Chante Encore te Heemskerk en sinds mei 2018 (wederom) het popkoor Timeless Vocaal te Alkmaar.

Ik speel heel graag klavecimbel en begeleid mijn leerlingen veel tijdens de lessen. Blokfluit en klavecimbel passen perfect bij elkaar! Zingen en diverse toetseninstrumenten bespelen zijn mijn grote hobby’s naast de blokfuit. Ik heb in diverse (pop)koren gezongen en was zanger/toetsenist in de Symfonische rockband Salmon (1995-2005), waarmee ik twee cd’s heb gemaakt. Op deze cd’s is ook de blokfluit te horen!

Bij Jan Jaap kun je de volgende lessen volgen: