EDWIN LIGTERINGEN – GITAAR

Mijn naam is Edwin Ligteringen. In 1986 ben ik afgestudeerd aan het Sweelinck Conservatorium in Amsterdam als gitarist, componist en arrangeur. Naast werkzaamheden in de meest uiteenlopende projecten – van pop en rock tot jazz, van klassiek tot hedendaags en van musical tot opera – geef ik al vanaf eind jaren ’80 ook met heel veel plezier les aan iedereen die graag gitaar of basgitaar wil leren spelen. Ik ben als docent verbonden geweest aan verschillende muziekscholen en heb ik muziekles gegeven in het regulier onderwijs. Ik heb naast mijn werk voor Muziek- en Dansschool Heiloo mijn eigen bedrijf Edwin Ligteringen Performance & Education met als onderdeel daarvan Gitaarschool Rhoon.

In mijn visie is iedere leerling uniek en worden de lessen daar op afgestemd. Maar een muziekschool is meer dan dat. Je kunt er ook verschillende cursussen volgen, waarin dieper wordt ingegaan op wat je met je gitaar kunt doen, bijvoorbeeld spelen in een band of jezelf begeleiden als singer-songwriter.

Dit maakt de Muziek- en Dansschool uniek in Heiloo. Muziekles heeft niet alleen een positief effect op de sociaal-emotionele en cognitieve ontwikkeling van kinderen, het is vooral heel erg leuk en leerzaam om samen met anderen muziek te maken. Iedereen die met plezier gitaar of basgitaar wil leren spelen en les wil krijgen van ervaren docenten is bij Muziek- en Dansschool Heiloo dus aan het juiste adres.

Maar waar je ook voor komt en wat jouw talent ook vraagt: bij iedere activiteit staat het plezier in muziek maken voorop!

 

Bij Edwin kun je de volgende lessen volgen: