Annieke Sloet van Oldruitenborgh

Het kan goed zijn dat je Annieke Sloet van Oldruitenborgh wel eens gezien hebt op televisie. Ze speelde namelijk in bekende televisieprogramma’s als SAM SAM (komedie) T’ zal je maar gebeuren, 12 steden 13 ongelukken en Westenwind. Momenteel geeft zij les en is werkzaam als regisseur bij Theaterbende Heiloo. Zij valt soms in als docent bij de musicalproductie.

“Aangenaam! Op de muziek en dansschool  geef ik les en maak ik sinds 3 jaar Theatervoorstellingen bij de Theaterbende. Als kind voelde ik me al sterk aangetrokken tot het toneel. Na mijn vooropleiding te Nijmegen werd ik in 1992 aangenomen aan de Hogeschool voor de Kunsten te Utrecht, faculteit Theater. In 1996 studeerde ik af als actrice. Na deze opleiding heb ik in allerlei producties voor zowel toneel als televisie gespeeld. En heb de laatste jaren veel lesgegeven, geregisseerd en gewerkt bij allerlei soorten groepen; o.a.bij *De wereld kindertheater te Haarlem,*Jeugd Theaterschool Hofplein te Rotterdam* CKV lessen in Amsterdam o.a. bij ZEP theaterproducties en het toen nog bestaande TIN, Theaterinstituut Nederland. De laatste drie jaar regisseer ik voorstellingen bij de Theaterbende met kinderen in de leeftijd van 9 tot 12 jaar en sinds dit nieuwe seizoen maak ik ook producties met de jongerengroep:12+tot 18 jaar.En ben ik o.a. de nieuwe Artistiek Leider van deze bijzondere Bende!

Ik vind het wonderlijk en word er blij van om kinderen:

-Het beste uit zichzelf te zien halen en te zien stralen op het podium;

-Spelplezier en ontwikkeling te stimuleren;

-Onzekerheden te zien overwinnen maar vooral ook om ze te zien samen werken.

Door mijn lange en veel opgedane praktijkervaring en grote passie voor het vak merk ik dat ik kinderen van alle leeftijden op verschillende manieren wegwijs kan maken op het toneel. Het spelen zelf is mijn expertise, en het zal bij mij vooral gaan om het verder ontwikkelen van spelplezier en toneelspel.

Tot ziens bij de Muziek en Dansschool Heiloo, kom vooral even langs bij lokaal 12 om kennis te maken!”

Meer informatie over de Theaterbende? Kijk op de website van de Theaterbende