ANKE BURINGA – DWARSFLUIT

Mijn naam is Anke Buringa-Lont en ik ben een enthousiaste dwarsfluitdocente.

Toen ik 9 jaar was begon ik met dwarsfluitles op de Muziekschool in Heiloo. Ik ben nooit meer gestopt met fluiten. Op het conservatorium van Alkmaar en Rotterdam ben ik opgeleid tot docerend en uitvoerend musicus. Inmiddels ben ik sinds 1989 werkzaam op de Muziek- en Dansschool Heiloo en sinds 2015 bij Toonbeeld in Castricum.

Samenspel vind ik het allermooiste. Dat doe ik o.a. graag met het Aioloskwartet en met pianist Bernard van den Boogaard. Met hen geef ik regelmatig concerten in binnen- en buitenland. Waar ik ook veel plezier aan heb beleefd is meespelen met Bach cantates, salon orkest, fluit- viool- harp trio, en het AWO (Amsterdam Wind Orchestra).

Nu geef ik met veel enthousiasme les aan leerlingen van 7 tot 85 jaar en breng hen mijn passie en liefde voor de muziek bij. Ik stimuleer samenspel, want spelen met een maatje geeft een extra dimensie aan de muziekbeleving. Ik probeer op te vangen waar leerlingen warm voor lopen en speel daar op in. Hun reactie is dan “Ik vind het zo leuk dat je steeds passende nieuwe stukken voor me uitzoekt!” Ook interesse? Van harte welkom op de gratis proefles!!

Bij Anke kun je de volgende lessen volgen:

Anke Buringa dwarsfluit Muziek- en Dansschool Heiloo