De Muziek- en Dansschool Heiloo zoekt per september 2023
Koordirigent(-en) m/v 

Muziek- en Dansschool Heiloo, de organisatie
De Muziek- en Dansschool Heiloo ligt midden in het groene Heiloo. De afgelopen 60 jaar hebben hier tienduizenden leerlingen een instrument leren bespelen, gedanst, musicallessen gevolgd, gezongen in een koor of gespeeld in een orkest of ensemble. Belangrijk is dat iedereen hier met plezier (samen) bezig kan zijn. We organiseren voorspeelavonden en evenementen. De cursisten waarderen de docenten met een gemiddeld rapportcijfer van bijna een 9. Speerpunten in het beleid zijn onder andere samenspel en samenwerking zoeken met andere culturele organisaties en muziekverenigingen. Ook staat het pand op de nominatie gerenoveerd te worden.  

Met wie?
Bij de Muziek- en Dansschool Heiloo werken ongeveer 30 medewerkers. Wil je weten wie? kijk hier. 

Wat voor koren? 
Voor 2 koren (een chansonkoor (met hier en daar een popsong en het koor ‘Cantare’) zijn we op zoek naar koordirigenten. Ook staan we altijd open voor nieuw op te richten koren. 
Het Chansonkoor heeft 1 seizoen heel enthousiast onder leiding van een jonge dirigente chansons gezongen. Het koor wilde wel verder, maar de dirigente koos helaas voor een andere carrière. 
Daarnaast zoeken wij een dirigent die er uitdaging in ziet een leuke groep dames ‘laagdrempelig’ te laten samen zingen. Niet de kwaliteit van het koor, maar het gezellig samen zingen staat hier voorop.  

Kennis en vaardigheden 

  • Je hebt ervaring als musicus en/of als koordirigent; 
  • Je werkt zelfstandig: zoekt zelf muziek uit en let hierbij op het niveau van de koorleden; 
  • Je vindt het leuk (kleine) optredens te verzorgen: bijvoorbeeld in tehuizen, tijdens voorspeelavonden en andere evenementen van de Muziek- en Dansschool Heiloo; 
  • Het is handig als je piano of gitaar speelt, maar natuurlijk mag er ook a capella gezongen worden of met een begeleidings-CD. 

Solliciteren? 
Ben jij koordirigent en vind je het leuk deel uit te maken van een gezellig team met professionele muziekdocenten? Of, heb je ideeën voor het oprichten van een koor? Solliciteer dan op deze functie! Dat kan tot en met 1 juli 2023. 

Muziek- en Dansschool Heiloo biedt
Het team van de Muziek- en Dansschool Heiloo is een leuk en enthousiast team: dat werd onlangs tijdens een brainstorm met het personeel weer eens bekrachtigd. Iedereen in Heiloo en omstreken mag meedoen bij ons: ongeacht afkomst, gender, leeftijd en/of geaardheid. Het gaat bij ons om samen afstemmen en plezier maken. Uitstekende muzieklessen en goed geleid samenspel, koorzang en acteerspel: dat is waar we voor staan en gaan. Het hebben van een eigen podium in het hart van het gebouw werkt daarin ondersteunend. Grotere en/of bijzondere optredens verzorgen we op de grotere, professionele podia in Heiloo en omstreken. Vanaf januari 2024 gaat het pand verbouwd en opgeknapt worden. Tijdens de verbouwing gaat alles gewoon door, en verhuizen we tijdelijk naar het ‘oude gemeentehuis’ in Heiloo. Je kunt aan de slag als ZZP’er of in dienst. Net wat je wilt. De meeste schoolvakanties zul je vrij hebben. Tenzij je wilt gaan optreden met het koor in die periodes.  

Praktische informatie over de procedure
Je kunt jouw motivatiebrief en curriculum vitae sturen naar het mailadres info@muziekendansschoolheiloo.nl t.a.v. Claudia Canetoli. Hier kan je ook terecht met vragen over de functie.