MUZIEKAGOGIE

Mijn naam is Marja Kraakman en woonachtig in Heiloo. Ik ben vele jaren keyboarddocente geweest op deze muziekschool.

In 2014 ben ik begonnen aan een nieuwe opleiding OMB te Alkmaar, Ortho-agogische Muziek Begeleiding. In deze opleiding kon ik de liefde voor muziek en voor mensen met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking samenbrengen. Deze opleiding is ontzettend leerzaam en inspirerend voor mij geweest en heeft mijn gevoel bevestigd dat ik op dit gebied mijn kundigheid wil inzetten.

Wat is de kracht van muziek die ik als muziekagoog inzet?

  • Muziek maakt het mogelijk om ‘los te komen’ van de handicap, de levenskwaliteit te verhogen, wat kan leiden tot het ontwikkelen en stimuleren van de: emotionele, sociale, motorische, spraak en taal, cognitieve, zintuiglijke en muzikale ontwikkeling.

Niet iedereen heeft het vermogen zich verbaal te kunnen uiten, vandaar dat muziek bij uitstek het communicatie middel is! Uiteraard is plezier in muziek maken een voorwaarde om te kunnen werken aan deze doelen.

In mijn sessies maak ik gebruik van de piano, gitaar, djembé en kleine percussie instrumenten zoals tamboerijn, handtrom, klokkenspel enz. Meegebrachte muziek en muziekinstrumenten worden in de sessies geïntegreerd.

Voor meer informatie kunt u ten alle tijden contact met mij opnemen via 06-29020596.

Graag tot ziens,

Vriendelijke groet,

Marja Kraakman