Hobo

De hobo behoort tot de familie van de houten blaasinstrumenten. Daarbij maakt ze, net als de fagot, deel uit van de dubbelrietinstrumenten. De hobo is een prachtig instrument dat heel mooie en aparte klanken heeft.

Je kunt al vanaf 7 jaar beginnen met hoboles en dan krijg je meestal eerst een plastic hobo. Die is wat lichter en speelt makkelijk. Deze hobo huur je meestal voor een jaar en daarna besluit je samen met je leraar of je een houten instrument aanschaft of dat je nog een jaar blijft spelen op de plastic hobo. Als je de basistechniek eenmaal onder de knie hebt, biedt de hobo veel mogelijkheden. Voorbeelden zijn: klassieke muziek, popmuziek, filmmuziek, musicalmuziek. . .
Hobo spelen is ook een vorm van sport, omdat het een fysieke inspanning vergt, met als gevolg – indien je regelmatig oefent – een dubbele voldoening.
Binnen de muziekschool kun je deel uitmaken van verschillende samenspel- en kamermuziekgroepen.

Inschrijven is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er ook gedurende het schooljaar worden gestart.

 

Leeftijd: Vanaf 7 jaar
Lesdag: Maandag
Lestijd: In overleg met de docent
Kosten instrument: Een nieuw studie-instrument kost tussen de € 2000,00 – € 2.500,00. Voor een tweedehands hobo betaal je € 1.250,00 – € 1.500,00.Huur vanaf € 20,00 per maand.
Docenten: Thijs Dapper
Lestarief: Klik hier voor de Tarieven pagina