Harp

De harp is een snaarinstrument, je speelt er op met je beide handen. Met je vingertoppen tokkel je de snaren aan. Harpen hebben veel snaren, voor iedere toonhoogte heb je een aparte snaar. Korte dunne snaren klinken hoog, lange dikke snaren klinken laag.
De snaren zijn gespannen op een klankkast, die is nodig om het geluid van de trillende snaar te versterken. Om te herkennen welke toon het is zijn sommige snaren gekleurd, alle c snaren zijn rood, de f snaren zijn blauw.
Harpen bestaan al heel lang, in de prehistorie gebruikten de mensen de jachtbogen als muziekinstrument. Uit dat idee zijn de eerste harpachtige instrumenten ontstaan. We kennen nu de troubadour, de keltische harp en de pedaalharp.
De meeste kinderen beginnen op een keltische harp. Tijdens de les gebruik je de harpen die op school staan en thuis staat je eigen harp. Omdat een harp zoveel snaren heeft, zijn er 2 notenbalken boven elkaar, een voor de linkerhand en een voor de rechterhand. Net als bij de piano.
Veel mensen vinden de klank van de harp heel mooi en rustgevend. En de kinderen vinden het ook een vrolijk geluid. Je kan ook samenspelen met andere instrumenten en zelfs in een orkest gaan. Ook zijn er kinderen die het leuk vinden om tegelijk te zingen en harp te spelen. Je kan allerlei soorten liedjes op de harp spelen, van klassiek tot pop.

Inschrijven is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er ook gedurende het schooljaar worden gestart.

 

Leeftijd: Vanaf 5 jaar
Lesdag: Dinsdag
Lestijd: In overleg met de docent
Kosten huur harp: Om te beginnen kun je een Keltische harp huren voor ongeveer €26,00 à €50,00 per maand afhankelijk van de nieuwprijs. Dit is de prijs voor huurkoop.
Kosten koop harp: De nieuwprijs voor een Keltische harp ligt rond de €2.250,00. Je kunt ook op zoek gaan naar een 2ehands harp of samen met de docent een goed nieuw of gebruikt instrument uitzoeken.
Docenten: Nick Scholten
Lestarief: Klik hier voor de Tarieven pagina