Drums

Over drummers hoor je meestal de wildste verhalen. Ze maken lawaai,willen altijd zo hard en zo snel mogelijk slaan en kunnen vaak geen noot lezen.
Vaak onzin natuurlijk want de drummer van nu is qua technisch en leesvaardigheid zeer goed onderlegd. De drummer is de belangrijkste muzikant van de band. In samenwerking met de bassist is hij of zij (ja, ook meiden kunnen te gek drummen!!) de motor van de band en met een motor die niet lekker loopt kom je natuurlijk nergens.
Of je nu een trouwerij van een oom, een jazzkroeg of gewoon een popconcert bezoekt, een drummer zorgt ervoor dat alle muzikanten gelijk beginnen en eindigen en dat het tempo strak blijft.
Wat voor stijl er ook gespeeld wordt, het is de drummer die voor de groove zorgt. Tijdens de drumlessen is daarom ook aandacht voor verschillende muziekstijlen zoals pop, r&b, hip hop, latin, jazz, funk, metal en klassiek. Al deze stijlen samen zorgen ervoor dat je een breed georiënteerde drumtechniek ontwikkelt.

Een van de leuke dingen van drummen is dat je het vrij makkelijk kan leren. Al na een paar maanden kun je een eenvoudig nummer meespelen.
Ook leuk is dat je als drummer je eigen instrument samenstelt. Je kiest o.a. zelf hoeveel trommels je wilt gebruiken, hoe je ze stemt, hoe groot ze zijn en hoeveel bekkens er om heen hangen.
Met speciale demping hoeft een drumstel thuis met het oefenen niet hard te klinken.Zo hou je je buren te vriend en kun je zo vaak spelen als je wilt.

Naast het drumstel zijn er natuurlijk nog veel meer instrumenten die tot het slagwerk behoren zoals de pauken, xylofoon, conga’s en ontelbare andere percussie instrumenten. Deze instrumenten worden vaak in harmonie-, fanfare- en symfonieorkesten gebruikt.

Je kunt alle kanten op ……………dus ik zou zeggen: “Geef je op!!”

Inschrijven is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er ook gedurende het schooljaar worden gestart.

 

Leeftijd: Vanaf ongeveer 7 jaar
Lesdagen: Maandag, Dinsdag, Woensdag en Donderdag
Lestijd: In overleg met de docent
Docent: Will van Toor

Peter Biesheuvel

Rob van der Sterren

Lestarief: Klik hier voor de Tarieven pagina