Dans in klas

Afrikaanse Dans
Een dans waar je vrolijk van wordt. Afrikaanse dans is een vrolijke en energieke dans met opzwepende ritmes. Alledaagse bewegingen worden uitgebeeld en daarom is het makkelijk en leuk om te volgen. Er wordt met zowel traditionele als moderne Afrikaanse muziek gewerkt. Kan ook in samenwerking met live Djembé.

Bollywood
Bollywood (woordcombinatie Bombay en Hollywood) is een ontzettende leuke intensieve dans waarin het thema liefde vaak centraal staat. De basisbewegingen van de dans vinden hun oorsprong terug in de klassieke dansen (Bharata Natyam, Kathak) en volksdansen uit India en de huidige streetdance bewegingen. In veel films dansen de mannen tegenover de vrouwen op bruiloften om elkaar op een vrolijke manier uit te dagen. In 1 uur tijd kan je een Bollywood dans leren met meisjes en jongens.


Swing Till You Drop
Swing Till You Drop is een enorm swingende dansworkshop. Latijns-Amerikaanse dansen zijn op dit moment helemaal in, denk maar eens aan de Zumba-klassen. De opzwepende bewegingen en korte danscombinaties zijn makkelijk te volgen. In deze workshop maak je kennis met salsa, merengue, cumbia en reggaeton. Natuurlijk wordt er voor goede swingende muziek gezorgd! Bij alle workshops wordt uitleg gegeven over herkomst en dansstijlen op basis van foto’s of attributen.

 

Doelgroep:

BO midden-en bovenbouw en VO scholen

Tijdsduur: 1 uur
Accommodatie: Speel- of gymzaal
Periode: Op afspraak
Docent: Mena Leila
Lestarief: Klik hier voor de Tarieven pagina

Hier kunt u de inhoud creëren die zal worden gebruikt binnen de module.