Cello

De violoncello of kortweg cello is eigenlijk een hele grote viool.

Doordat hij zo groot is kun je hem niet op je schouder leggen om er op te spelen, maar zet je hem tussen je knieën. Hij steunt met een pin op de grond.

De cello is een veelzijdig instrument: op de hoge snaren kun je prachtige, zangerige melodieën spelen en de lage snaren zijn heel geschikt om baspartijen op te spelen als fundament van een orkest of ensemble. Ook wanneer je er op tokkelt klinkt het instrument ook erg mooi.

De cello komt het best tot zijn recht in de klassieke muziek: in het symfonieorkest spelen altijd acht à twaalf cellisten mee, bekende klassieke componisten als Haydn, Dvorak, Schumann, Elgar en Shostakovich hebben schitterende celloconcerten geschreven en ook in de kamermuziek is de cello erg geliefd.

De laatste jaren komen er echter ook steeds meer cellisten die zich op de popmuziek storten bijvoorbeeld  Apocalyptica en Two Cellos.

Je kunt cello leren spelen vanaf je 6e jaar, maar 8 jaar is de ideale leeftijd om er mee te beginnen. (Wat niet wil zeggen dat je het niet kunt leren als je er ver na je 8e jaar mee begint)

Inschrijven is het hele jaar mogelijk. Als er nog plaats is, kan er gedurende het hele schooljaar worden gestart.

 

Leeftijd: Vanaf 6 jaar, 8 jaar is ideaal
Lesdag: Vrijdag
Kosten koop cello: Vanaf € 500,00 – 2000,00
Docent: Frank Rutgers
Lestarief: Klik hier voor de Tarieven pagina